onsdag 3 juni 2009

Efterrättstips v23

Middagsfrid_Provkök_v23 (2)

Efterrättstips: Yoghurtdessert med apelsin, mynta, granatäpple och cashewnötter
Rosta 1 dl hackade cashewnötter i en torr stekpanna. Filea 2 stora apelsiner genom att skära bort skalet och skära ut klyftorna utan att membranet kommer med. Saften som rinner ur kan du behålla i en liten skål. Dela apelsinfiléerna i munsbitar och blanda med den sparade saften samt hackade myntablad från 2 kvistar mynta. Lägg apelsinblandningen i botten på 4 dricksglas och fördela 3–4 dl turkisk yoghurt ovanpå. Dela 1 granatäpple runt ”ekvatorn” och gröp ut kärnorna (det vita membranet är beskt, och ska inte ätas). Jag brukar banka med en träslev på skalet med en bunke under. Nackdelen är att en del membran kommer med, men det är ganska lätt att plocka bort. Lägg ett lager granatäpplekärnor ovanpå yoghurten och toppa efterrätten med de rostade cashewnötterna. Ringla 2 msk honung över alltihop. Om du vill kan du garnera med citronmeliss eller mynta, men den blir vacker även utan!

Middagsfrid_Provkök_v23 (34)

Inga kommentarer: