lördag 20 september 2008
2-dagar-i-rad-middags-tips - kalkonstek
Det finns små kalkonstekar av saftigt lårkött från Ingelsta kalkon med nät runt omkring. De varierar en del i storlek, vilket gör att vi haft svårt att ha dem i kassarna. Det är svårt att skriva ett bra recept och prenumeranter som får små stekar blir missnöjda. Men går du och handlar själv kan jag verkligen rekommendera att köpa en stek. Välj en på ca 800 g för två middagar. Dag 1. Ställ in kalkonsteken i ugnen i en ugnsform på 175 grader med nätet på. That's it! Du behöver inte göra någonting med den, enda nackdelen är att det tar ca 1,5 timme att bli färdig. Använd termometer, ta ut steken när den står på 72 grader i innertemperatur. Servera steken i skivor med wokade grönsaker och råris och skyn som bildats i formen. Dag 2. Skär biten som finns kvar i små bitar/skivor. Även om bara 200 g återstår, räcker det bra. Gör en risotto enligt konstens alla regler och blanda i kalkonen precis i slutet så att den hinner bli varm. Du behöver naturligtvis inte göra dessa två middagar dagen efter varandra utan kan lägga in en annan middag emellan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar