onsdag 24 september 2008
Veckans provkök - trendigt med te som krydda
I tisdags lagade vi några mindre lyckade recept, bl a en pepparrots-cole slaw som dels blev alldeles för stark, dels visade sig pepparroten på tub innehålla mycket tveksamma tillsatser. Vi gjorde en storkoks-ratatouille som krävde så mycket grönsaker att inte ens största grytan var stor nog. Jag var ute efter att kunna skicka med lite storkoks-frysa in-tips i veckobladet. Dock gjorde vi en lammfärsrätt med torkade aprikoser som definitivt kommer i kassarna snart! Den var uppskattad av alla, även mina barn som fick smaka på kvällen. Vi gjorde också en kompott på te, vaniljstång, kardemummapungar och torkad frukt som blev helt underbar! Receptet kommer i veckobladet på fredag, men för er som har "Under valnötsträdet" av Anna Bergenström hittar det också där, "Kryddig kompott på torkad frukt, Earl Grey och lite till". Det här med att använda te som krydda verkar vara en trend, jag ser det allt oftare i recept!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar