onsdag 19 november 2008

Hummer och krabba en massa jobb

Vi åt skaldjur med barnen i fredags och det var långt ifrån fridfullt. Vi hade köpt hummer, krabba och blåmusslor. Vill man ha middagsfrid ska man välja något annat att äta, åtminstone om man har barn som är inte är självgående med skaldjur. Vi plockade fram köttyxa, skärbräda, vass kniv, fisktång och nötknäppare och jobbade stenhårt på att få ut munsbitar åt barnen. Minstingen ville inte ens smaka, han åt bara bröd. De andra två var lyriska en kort stund, men tröttnade ganska snabbt. Det känns skönt att hummern är avklarad från barnens fredagslista. Det var dyrt och inte särskilt rofyllt. Musslorna var däremot helt underbara, de hade jag kokat med fänkål och en s k essens, en kryddblandning som fanns i boken Jacobs hälsokök (se tidigare blogginlägg) som han kallar Texas BBQ. Nästa gång lagar jag bara musslorna och kokar spaghetti till. Musslor är ett bra miljöval!

Inga kommentarer: