onsdag 19 november 2008

Meny v. 47

A. Pad thai, thailändsk nudelrätt med fläskfilé, räkor och cashewnötter)
B. Fiskburgare med roliga tillbehör
C. Wok med portabello och tofu
D. Plättlätt örtkyckling med grönsaker (två middagar)

9 kommentarer:

Printz Publishing sa...

Hej, jag är ny prenumerant (har lagat 7 middagar) och vill gärna lämna lite feedback!
1. Måndagens pad thai var helt otroligt god, till och med barnen älskade den.
2. Idag gjorde jag tofu-woken, vi vuxna tyckte den var toppen, men barnen tyckte det var pest...
3. Recepten har hittills varit krångligare än jag trodde. Är inte konceptet att det ska vara enkelt att laga, bland annat? Idag skulle man stå och panera, göra omelett, finhacka och strimla grönsaker och sen woka. Ingen snabbmat direkt...
4. Jag vet att det är ont om plats på papperet, men recepten kunde vara bättre uppställda. T ex med alla ingredienser uppradade först, så att man lätt kan ta fram allting. Sen är de lite rörigt skrivna - jag är visserligen normalbegåvad och borde klara det, men det är alltid ett par barn i köket som ställer frågor samtidigt som man lagar maten, så att jag måste läsa om hundra gånger;)
5. Jag är väldigt nöjd med råvarorna, de har varit fräscha och fina.
Hälsningar Pia

Anonym sa...

Vi har varit prenumeranter sedan vecka 38 (varje vecka). I början tyckte vi att det tog lite lång tid att laga rätterna men nu när vi tränat så går det mycket snabbare. Ganska ofta klarar vi det på en halvtimme. Jag rekommenderar att köpa en alligator för att hacka snabbare. Lycka till med träningslägret. Det kommer bli bättre...

Printz Publishing sa...

Que? Alligator? Nu känner jag mig som en köksanalfabet...

Anonym sa...

Den finns på tex Clas Ohlson och är ett köksredskap som finhackar genom att man trycker grönsaken genom ett stålgaller. När man ska ha hackad lök så skalar man löken, delar i två delar och trycker den igenom gallret på alligatorn. Kicki tipsade om den i ett tidigare veckobrev.

Anonym sa...

Hej! Jag har varit prenumerant en längre tid nu. Varannan vecka. Tycker oftast att recepten är roliga och goda. Barnen är lite skeptiska ibland. Tycker dock att det är många moment och det tar oftast 45 minuter att få till middagen. Den här veckan tycker jag att det var synd att ha Pad thai och woken med portabello och tofu samma vecka. Dom var lite för lika.

Elisabeth sa...

Jag har varit prenumerant sedan september och tycker det har funkat jättebra överlag! Kanske har det lite väl ofta varit så att det är kycklingrätten som blir den dubbla middagen? Skulle gärna se lite mer variation där. Jag tyckte också att örtkycklingen denna vecka var lite tråkig även om den var extremt lättlagad.

Kicki sa...

Hej alla tyckare! Kul att ni engagerar er. Vi kan nog bli bättre på att förenkla våra recept. Men till viss del går det inte att snabba på. Använder man sig av råvaror måste man ju göra allt själv, vilket blir en del hackande. Att värma upp en färdig sås och koka pasta till är något helt annat. Vi fetstilar ingredienserna så att man snabbt kan ta fram allt man behöver genom att ögna igenom receptet. Det kan man också göra dagen innan och plocka fram kryddor och torrvaror o förväg. Det finns inte utrymme att lista ingredienserna, i så fall blir det två blad vilket har sina nackdelar. Ett tips är att först titta på framsidan på rätt bokstav och plocka fram alla "C" t.ex. Då får du snabbt fram alla färskvarorna.

Kicki sa...

Hej igen!
Till dig som tyckte att pad thaien och tofuwoken var för lika. Vi försöker alltid hitta minst två rätter när vi skickar med udda ingredienser som chiliflakes och fisksås så att kassen blir mer ekonomisk och att ni får mer än en idé om vad en viss krydda kan användas till. De ska ju helst inte vara alltför lika rätter, men det är i alla fall förklaringen.
Tack för synpunkten!
Kicki

Malinka sa...

En kommentar till på det här med tidsåtgången:

Vi lagar i princip alltid mat från grunden även i våra Middagsfridslösa veckor, och de rätter som vi gör själva går betydligt fortare att laga till än Middagsfrids recept.

Lagningssnabbheten är en viktig faktor när vi letar recept för vardagsmaten. Vi kommer hem vid fem och försöker få maten på bordet till klockan sex. Under den timmen ska man inte bara laga mat utan också hålla två trötta småungar vakna alternativt styra upp trötta bråk. Det blir en massa springande, det. Har man otur kommer också tvååringen in och ska hjälpa till, vilket i vårt minimala kök innebär att han står på en pall precis framför de 40 cm arbetsyta som finns (för att inte bränna sig på spisen) medan maglagaren får kröka sig över honom för att nå fram till redskapen.

Kanske hör vi som kommenterat här till en minoritet som tycker att Middagsfrids mat ofta är på gränsen till för krånglig på vardagar – alla har inte småbarn som måste äta PRICK sex för att inte somna innan maten, t.ex. – men jag skulle önska att ni kunde tänka lite mer på det här. Vissa dagar känner vi att vi bara inte orkar laga dagens Middagsfrid-rätt för att det är så många moment, och då är väl något fel?