fredag 14 november 2008

Mailutskick ang. leverans 17-18 november

Hej alla prenumeranter!
Jag är en av många ambassadörer för kvinnligt företagande som Nutek har utsett på uppdrag av Maud Olofsson. Det betyder att jag ska göra minst fyra besök/föreläsningar per år ute på skolor, universitet och andra ideella nätverk och föreningar som inte har råd att anlita föredragshållare. Syftet är att skapa inspiration och att få fler kvinnor att starta eget. Om ni är intresserade av ett sådant besök och passar in på målgruppsbeskrivningen, kontakta gärna mig angående detta.

Veckans meny. Nästa vecka blir det Pad thai med fläskfilé och räkor, Fiskburgare med roliga tillbehör, Wok med portabello och tofu samt Plättlätt örtkyckling med grönsaker och ris (två middagar).

Detta har du hemma. Se till att ris, olja, socker, soja, buljong, timjan, rosmarin, honung, vinäger (gärna äppelcider-), vetemjöl eller annan mjölsort (går bra med grovt) finns hemma i basförrådet. Obs! Vitlök skickar vi med denna gång, enligt önskemål från en prenumerant och därför att just den här menyn innehåller hela 8 klyftor och det kanske inte finns hemma. Färsk koriander är gott till Pad thai, en thailändsk nudelrätt, men vi valde att inte skicka med det denna gång eftersom det är så många som inte gillar det. Ni koriander-älskare kan ju komplettera själva.

Efterrättstips. Vad sägs om Wokad ananas med ingefärshonung och vaniljyoghurt? Det var jättegott och hyfsat nyttigt! Du behöver: 1 ananas, ½ dl nötter (vi tog mandel), 1 msk hackad ingefära, 1 msk smör, 2 msk honung, 2 dl turkisk yoghurt och 1 vaniljstång. Gör så här: Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i yoghurten med en tesked. Blanda i 1 msk honung och rör om. Grovhacka nötterna och rosta dem lätt i torr medelvarm stekpanna tills de fått lite färg. Skär ananasen i bitar. Hacka ingefäran om du inte redan gjort det. Smält smör i en wok- eller stekpanna och blanda i 1 msk honung och ingefäran. Woka ananasen i 2-3 min och lägg sedan upp i småskålar och toppa med vaniljyoghurten och nötterna!

Söndagsleveranser. Nyhet! Om du bor någorlunda centralt, finns nu möjligheten till matleverans på söndagar mellan 17-22. En söndagsleverans den 23 november infaller då i vecka 47, men avser vecka 48:s meny. Vi kommer fortsättningsvis att sluta ange veckonummer på mailutskick och veckoblad och istället att ange datum.

Nyheter angående julhelgen! Vi har tidigare sagt att vi håller stängt vecka 52 och vecka 1. Vecka 52 är det fortfarande helt stängt. Inga leveranser alls går ut mellan den 28 december-3 januari. Eftersom vi nu precis startat upp söndagsleveranser kommer vi dock att leverera på söndagen i vecka 1, dvs den 4 januari. Vi kommer också att leverera på Trettondagsafton och Trettondag Jul, dvs den 5-6 januari även fast detta delvis är helgdagar. Om du vill ha uppehåll den 4, 5 eller 6 januari, meddela oss 11 dagar i förväg! Fredagen den 19 och fredagen den 26 december kommer vi att skicka ut särskilda helg-veckoblad till alla våra prenumeranter, dock utan själva matvarorna. Det blir naturligtvis gratis.

Middagsfrid nominerade till Årets Mama-inspiratör! Tidningen Mama delar ut ett pris till ”en person eller företeelse som berikat mammalivet 2008 och gjort oss ännu stoltare över att vara mammor!” Vi tävlar mot ”Joanna Rubin Dranger, professorn vid Konstfack som med sin bok ”Alltid redo att dö för mitt barn” satte humoristiskt och träffsäkert ljus på mammalivet 2008.” och Barnmorskorna, ”tv-serien från en förlossningsavdelning som skildrade livets finaste och svåraste ögonblick och fick alla mammors tårar att rulla”. En kommentar till detta: vi tycker ju inte att vår tjänst på något sätt riktar sig till just mammor utan till alla som är intresserade av god och vällagad vardagsmat! Pappor och par utan barn finns i våra kundkrets också! En prenumerant tyckte någon gång att vi var omoderna för att vi låtit en kvinnlig prenumerant tycka till på vår hemsida att Middagsfrids koncept är ”så enkelt att jag lätt kan delegera till min man”. Visst kanske det låter gammeldags, men det var ju hennes verklighet och vi valde att publicera det eftersom andra kanske känner igen sig.

Trevlig helg allihopa! Ikväll blir det hummer hemma hos oss, för det har barnen bestämt. Spana gärna in deras fredagslista på http://middagsfrid.blogspot.com/2008/11/barnens-fredagslista.html . Det där verkar ju inte klokt, kanske ni tänker. Men det är faktiskt jättepraktiskt för mig, för jag slipper fundera över vad vi ska äta på fredagen som för mig är veckans mest stressiga dag. Det är bara att läsa innantill. Barnen har inte ätit hummer förut, men de har sett humrarna i fiskdisken och är nyfikna. De är ju inte gratis direkt, så jag hoppas att de inte ska bli alltför lyriskaJ.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fiskburgarna var väldigt goda!