torsdag 13 november 2008

Provkök v.46 - Sesamolja i ugn funkar inte




Vi testade ugnsrostade grönsaker med asiatisk kryddning i veckans provkök. Sesamolja som är så gott verkar helt dunsta bort i hög ugnsvärme. Den ska nog bara användas droppvis över en redan färdig wok. Vi hade färsk ingefära i vår kryddblandning och den kände man heller inget av! Det finns alltså ett skäl till att asiatiska kryddor mest används ovanpå spisen och man lagar rätterna snabbt.

Däremot gjorde vi en lyckad efterrätt och fantastiskt goda raw food-snittar som vi doppade i soja, zucchinirullar med god röra och groddar från Renée Voltaires senaste kokbok. Röran bestod av dill, curry, lime och cashewnötter och passade fantastiskt bra till salt soja. Nyttiga snittar är annars en raritet! Snittar blev dessvärre inte lika snygga som Renées, men det berodde nog på att vi hade pyttesmå eko-zucchinis som inte gick att göra tunna skivor av.

Inga kommentarer: