(av 365 utlovade under 2010)
Receptet kommer från Vår kokbok. Biffarna var kryddade med mald koriander, kardemumma och garam masala och innehöll ganska mycket ägg (5 på 1 kg färs). Jag gjorde dem på 500 älgfärs och 500 g lammfärs. De blev goda, men inget speciellt. Det finns så många liknande recept att jag nog inte lagar om dessa. Såsen däremot var väldigt god, tycker jag. Här kommer receptet på den:
För sex personer:
1,5 dl finhackad färsk basilika
2 dl matyoghurt
0,5 tsk chilipulver
1,5 msk flytande honung
1,5 msk pressad lime
0,5-1 tsk salt
En bra sås till kryddiga biffar på färs, vegobiffar eller grillat. Vi åt förutom biffarna och såsen en blandad grönsallad och en puy-linssallad med rödlök, ljusa russin, persilja, paprika och lime.
söndag 17 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar