Avokadohummus: Mixa i en matberedare: 2 mogna avokado, 1 burk kikärtor (mina var egna blötlagda), saft av en 1/2 citron, 1/2 tsk salt, 7 varv från svartpepparkvar, 1 tsk spiskummin och 1 vitlöksklyfta. Häll i 1/2 dl olivolja i en stråle under fortsatt mixning.
Kryddcrostini: skiva en baguette i cm-tjocka skivor (jag hade bara vanligt skivat halvvitt bröd men det blev också bra), bred smör på (ca 3 msk totalt). Krossa 1 tsk kumminfrö och 1 tsk fänkålsfrö i mortel och strö över brödbitarna (Leila föreslår 1 msk av varje men det blir för mycket). Sen ska man strö över lite flingsalt, men det glömde jag. Rosta i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Avokadohummusen passar också bra som dip till morötter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar