(enligt 365 utlovade under 2010) Boken Leilas Middagstips är en kokbok i ett litet praktiskt format som man kan ha med sig på semestern eller i väskan om man behöver handla till ett recept. Den här megasnabba pastarätten gick hem hos alla i familjen, det var väldigt gott! (OBS. Det är kanske inte världens mest klimatsmarta middag, eftersom tomater oftast odlas i växthus så här års. Jag ska göra om den i sommar.)
För två vuxna och två barn:
400 g spaghetti eller linguine
2 vitlöksklyftor
5 mogna tomater (ca 400 g)
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
8 varv svartpeppar från kvarn
1 ask körsbärstomater
2 pkt mozzarella (250 g)
1 kruka basilika
Gör så här: Koka pastan. Skiva vitlöken och tärna tomaterna. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör 2 min. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, ca 3 min. Smaksätt såsen med vinäger, salt och svartpeppar. Blanda pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat. Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika (med händerna).
tisdag 12 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar