tisdag 8 december 2009

Enda kokosmjölken utan tillsatser

Santa Maria Extra Creamy kokosmjölk är den enda kokosmjölken utan tillsatser på marknaden just nu. Åtminstone har vi inte lyckats hitta någon annan, inte ens i hälsokostbutiker. Denna är visserligen inte ekologisk, men helt tillsatsfri. Det går inte att erbjuda en helt tillsatsfri kokosmjölk i konservburk, men tetrapak går tydligen bra. Den person jag pratade med på Santa Maria hade lite svårt att förklara varför. Denna finns i 5 dl respektive 2 dl-förpackning.

9 kommentarer:

Jonna sa...

Varför vill du hellre ha kokosmjölken i konservburk än i tetra?

Kicki sa...

Det vill jag inte, ursäkta om jag uttryckte mig otydligt. Det var en förklaring till varför det inte finns någon tillsatsfri variant i konservburk.Egentligen föredrar jag tetra, men jag tycker att konservburksstorleken är ganska bra på 4 dl.

Annette sa...

Betyder det att inte ens Kung Markattas kokosmjölk är utan tillsatser?

Victor sa...

Ja, det betyder det. Den innehåller guarkärnmjöl, också kallad E412. Enligt Tommy Svensson kan denna konsistensgivare ge tarmstörningar och försenad tillväxt. Jag litar på Tommy, han vet vad han pratar om. Detta är ju inte på något sätt den värsta tillsatsen och man kan ju ifrågasätta om det ändå är bättre att köpa ekologisk kokosmjölk med guarkärnmjöl eller om en tillsatsfri icke-ekologisk är bättre. Vad föredrar ni? Vilken ska vi välja i kassarna?

Camilla sa...

Där ser man, jag hade också tänkt fråga om Kung Markattas ekologiska kokosmjölk - knivigt med alla tillsatser!

ulsa sa...

Ta den icke-ekologiska utan tillsatser, tills de skärpt till sig och tagit bort tillsatsen ur den ekologiska.

Kicki sa...

Hej!Det där inlägget från Victor är egentligen från mig, Kicki. Bara så att ni vet. Han råkade vara inloggad på min dator.

Kicki sa...

Ja, Kung Markatta kan väl gå över till tetra.

Mia-Marie sa...

http://www.biofood.se/Hem.html
här finns kokosvatten som dryck, kanske dom har som "mjölk" också?