torsdag 10 december 2009

Provkök v 50

Grönsakssoppa_Provkök_v50 (48)

Grönsakssoppan kommer v 4. Vi testade ett par goda tillsatsfria bröd till (gjorda på groddad vete resp. råg) och även comtéost. Alla var riktigt goda, dock var osten gjord på opastöriserad mjölk, och vi kan därför inte skicka med den i våra kassar (eftersom vi har numera "gravidsäkra" kassar enl. Livsmedelsverkets rekommendationer). Troligen blir det manchego istället.
Fräsöverbakad_sej_lagad_Provkök_v50 (66)

Fräsöverbakad pestosej med en varm tomatsalsa och kokt potatis var jättegod! Vi serverade även kålrabbi och morötter till.
aubergine_portion_provkök_v50 (92)

Vi kommer att laga om detta recept på fyllda auberginer i ett ugnsgratängsformat. På så sätt kan vi ta tillvara hela auberginen på ett bättre sätt. Nu kunde man nämligen inte äta skalet. Men fyllningen var god!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm.. ang brödet med opastöriserad mjölk. Det bör väl inte vara några problem ur gravidsäkerhetssynpunkt sålänge brödet är tillagat? Förstår inte problemet här ;)

Kicki sa...

Det var osten som var gjord på opastöriserad mjölk, inte brödet. Hade det varit i ett bakat bröd hade det förståss inte varit något problem för gravida. Upphettad opastöriserad ost är också ok, så vi kan ha comtén om den upphettas ordentligt men det är synd på en så god ost.