måndag 7 december 2009

Saftigt ekologiskt groddat bröd

De här bröden kan man hitta lite varstans numera, t ex på välsorterade hälsokostbutiker och på vissa Coop-butiker. Här på Södermalm finns brödet på Gryningen, på Coop Södra station och på Coop Medborgarplatsen. De håller en evighet om förpackningen är oöppnad. Öppnad förpackning håller i tre dagar. Jag vet inte hur de gör det här brödet, men den långa hållbarheten har dels med groddningen att göra, dels på hur den har förpackats enligt personalen på Gryningen. Brödet är helt fritt från tillsatser. På "Organic Sprouted Wheat Bread" står det att brödet pastöriserats varsamt efter paketering i värmeugn. På diverse webbsidor har jag läst att folk som är känsliga för vete ändå kan äta det här vetegroddadebrödet. Det finns också råg, spelt och andra sorter. Måste testas!

1 kommentar:

Caroline sa...

Att brödet är groddat innebär det att det räknas som levande föda?Jag har provat rågbrödet och det var mycket gott. Det fick igång min tröga mage som inget annat bröd gör. Kan det bero på att det är groddat tro?