söndag 6 december 2009

Veckomeny vecka 50

Veckans meny. Enkla fiskbullar i dillsås med lättkokta grönsaker och potatis, Linssoppa från Mellanöstern med lantbröd, färskost och råkost, Kyckling och chorizo i ugn med grönsakspytt, Lamm på mongoliskt vis med limeklyftor (två middagar). Tänk på att fiskfärsen har varit fryst och börjat tina på vägen till din dörr. Lägg den i kylskåpet och tillaga den senast dagen efter leverans. Om du skulle lägga den halvtinad i frysen är det inte farligt att äta den sen, men det kan påverka smak och kvalitet.

Detta har du hemma. Ris/valfritt gryn, mjöl, potatismjöl, salt, svartpeppar, vitpeppar, smör, neutral olja, flytande honung, soja, ljus vinäger, vitlöksklyftor, olivolja, buljongpulver (eller tärningar), spiskummin, cayennepeppar och paprikapulver. Sesamolja är gott till rätt D om du har det hemma.

7 kommentarer:

Jenny sa...

Jag gillar inte fiskbullar men dessa var jättegoda!
Däremot kan jag tycka att det är lite för mycket vilt/lamm och denna veckan ska man ha lammet till 2 middagar.Kanske hade sett lite mer av husmanskost med lite ny variation.
Annars är jag supernöjd =)

Anonym sa...

Linssoppan var underbart god och älskades av alla i familjen, men vi mixade den ordentligt och la sedan i morötterna och blomkålen i soppan.

Kicki sa...

Den där linssoppan är en stor favorit för mig, perfekt att laga när man inte hinner handla för det mesta man behöver finns hemma i skafferiet redan.

Kicki sa...

Tack båda två för feedbacken, förresten!

Anonym sa...

Fiskbullarna var nog den sämsta rätt vi fått med middagsfrid sedan vi började för över 1 år sedan. Hoppas de aldrig kommer igen. Konstig konsistens och blev ännu värre som matlåda dagen efter. Vi brukar inte kasta mat men det fick vi göra denna gången.

Linsssoppan piffade vi upp genom att lägga i grönsakerna i soppan (vi gillar inte att äta rå blomkål) och stoppa i kalkon som vi hade i frysen från en tidigare leverans.

Kycklingen var god och lammet ok, men vi stoppade grönsakerna i woken istället för ha dem råa.

Anonym sa...

Min andrea vecka som middgsfridskund, första veckan var jag överraskad över hur god maten var. Men tyvärr så har maten denna vecka sänkt mitt intryck av middagsfrid. Vi äter mkt fiskbullar i den här familjen men dessa var de värsta vi ätit. Konstig konsistent, konstig smak. Linssoppan smakade jag på, jag försökte få i mig en hel tallrik. Kyckligen o lammet fick klart godkänt. Men som jag sagt till andr nu gäller det att maten nästa vecka är lika bra som första veckan för att jag ska fortsätta. Men så är det, smaken är olika. Alla kan inte gilla allt.
Men som sagt linssoppan och fiskbullarna sänkte helt mitt positiva intryck, och jag funderar på om jag tyckte det var prisvärt denna vecka, men ger er fler chanser.

Anonym sa...

Fiskbullarna var det värsta jag ätit på länge! Fiskfärsen luktade konstigt (inte dåligt utan bara speciellt). Sonen spottade ut, jag kunde inte ens smaka då färsdoften gjort mig illamående. Maken åt lite. Resten åkte i soporna. Såsen var supertrist. Bättre kan ni!