fredag 2 januari 2009

Mailutskick (nyårsveckan)

Hej!
Det här är ett specialutskick till alla som varit prenumeranter under året. Varsågod, lite tips på meny dagarna före och efter nyårsafton!

På julafton uppgav DN att Middagsfrid tillåts bryta mot livsmedelslagen genom att vi inte registrerat oss som livsmedelsföretag. Jag var i kontakt med miljöförvaltningen i Stockholm både vid företagsstarten och när vi byggde vårt provkök och mitt intryck av de svar jag fick var att vi inte behövde registrera oss eftersom vi själva inte hanterar mat som går ut till kunden. Självklart vill Middagsfrid följa lagen! Vi ansökte om registrering den 23 december, så det hela kommer snart att vara fixat.

Juluppehåll. Matleveranser startar upp igen med början söndagen den 4 januari. Vi skickar vi ut ett specialveckoblad både den här veckan och nästa med lite idéer och tips om vad man kan äta i nyårsveckan. Vi har tillåtit oss lite bredare ramar utan samma strikta syn på antal ingredienser, tidsåtgång, grönsaksmängd och antal personer.

Veckans meny. Nästa vecka föreslår vi Penne med vodkapasta och kokta gröna grönsaker, Dadelkaka med kolasås och vispgrädde, Spansk köttgryta samt Pototto med ugnsbakad knotfilé. Den här meny skiljer sig lite från en typisk Middagsfrids-meny som ni märker. Vodkan i pastan syftar till att lyfta fram andra smaker och alkoholen kokar bort. Dadelkakan är en favorit som bara måste testas! Även ni som tror att ni inte gillar dadlar kommer att älska den. Till den spanska köttgrytan rekommenderar vi vildsvinskött för miljöns skull, det blev jättegott när vi gjorde den. Dessutom kommer julens kryddor till användning, saffran, kanel och nejlikor, på ett nytt sätt. Annars funkar annat grytkött också. En perfekt rätt att förbereda dagen före eller tidigare på dagen. Om ni inte får tag i knotfilé går det bra med annan vit fisk eller renytterlår, se Middagsfrid tipsar.

Detta har du hemma. Inköpslistan är ganska lång, men troligen har ni en del av grejerna hemma redan. Vi har utgått ifrån att ni har vårt ordinarie basförråd hemma redan, dvs pasta (penne eller skruvar), ströbröd, socker/fruktsocker, vetemjöl/dinkelsikt, svartpeppar (hel och malen), vitpeppar, lagerblad, rödvinsvinäger och buljong. Man kan dryga ut köttgrytan, maträtt C, genom att servera ris till men det behövs inte.

Middagsfrid rekryterar kundtjänstchef. Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av Middagsfrids snabbväxande och ständigt föränderliga verksamhet. Som kundtjänstchef på Middagsfrid kommer du ha ansvar för den dagliga driften men också en utpräglad affärsutvecklingsroll för att kontinuerligt förbättra och effektivisera funktionen. Vidarebefordra gärna till lämpliga vänner. Mer information finns på vår hemsida. Vi söker även kundtjänstmedarbetare med god datorvana, intresserade kan skicka ett CV och introduktionsbrev till victor.theander@middagsfrid.se.

Tipsa en vän! Var med i utlottningen av en sprillans ny Bosch hushållsmaskin. Butikspris inkl alla tillbehör uppgår till närmare 10 000 kr! Om du tipsar en vän om Middagsfrid som anger ditt namn i samband med beställning av en prenumeration (i fritextfältet), är du med i utlottningen av en maskin som kan baka, vispa, hacka, strimla osv – ja, nästan allt utom att hämta barnen på dagisJ. I slutet av januari drar vi lott bland alla de namn som angivits som tipsare och utser en vinnare. Självklart kommer ditt namn att stå på fler lotter om du tipsar flera personer!

God Jul önskar Kicki och alla vi andra på Middagsfrid!

Inga kommentarer: