Någon har tjatat, så här kommer receptet på de fantastiska Lammbullarna på texmexvis. De blir kryddiga men inte starka, alla mina tre barn tog om!
Köttbullarna:
500 g lammfärs
1 tsk salt
1 rågad tsk chipotlepasta (finns från Santa Maria, Red Fusion)
1 ägg
1 pressad kokt potatis (ca 100 g)
drygt 3/4 dl hackad färsk koriander
1 stor klyfta vitlök
2,5 msk mjölk
Tomatsås:
1 msk olivolja
1 stor gul lök eller 2 små
1 stor klyfta vitlök
1/2 tsk anisfrö
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk kakao
500 g passerade tomater
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Till servering: pasta, koka också gärna grön sparris eller broccoli i pastavattnet så har du grönsakerna klara i samma kastrull
Gör så här:
Skala, ansa, och skiva lök och vitlök, hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök och kryddor (även kakao) på låg värme tills löken mjuknat. Slå på de passerade tomaterna. Låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med ca 1/2 tsk salt och ca 1/2 krm svartpeppar.
Arbeta samman alla ingredienser till lammbullarna till en jämn smet. Tvätta händerna och olja dem lätt. Rulla ca 18 fina bullar. Vänd ner ett par bullar i taget i den sjudande tomatsåsen. Låt sjuda sakta under lock 15-20 min. Det gör inget om några köttbullar hamnar ovanpå och inte går att trycka ner i såsen, de krymper efter ett tag och faller efterhand på plats. Ta upp en köttbulle, skär lite i den och se efter om den är klar.
Smaklig måltid!
tisdag 6 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar