lördag 26 december 2009

High fructose corn syrup är det alla pratar om nu...

...i USA. Detta bör man undvika till varje pris. När jag frågar närmare varför man ska undvika det verkar de flesta inte veta riktigt säkert men jag tror att det handlar om att sockret väldigt snabbt går ut i blodet. Mer information kommer.... Den här sockerformen finns i processad mat, söta drycker m m.

3 kommentarer:

jens persson sa...

Tja, inget man vill ha för mycket av men inte mycket värre än än vanligt socker. Handlar mest om jordbrukspolitik att det blivit så populärt i matindustrin. På grund av att det finns subventioner till majsodling och straffskatt på socker så är det billigare än vanligt socker, ergo används mera. Kemiskt så är det mest fruktos och sakaros, så "same same, bur diffrent"

Mer info http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup

Kicki sa...

Jag har trott detta hela tiden, att det ar ungefar lika daligt som socker. Visste dock inte om subventionsgrejen som du namner, tack for inlagget!/Kicki

Anonym sa...

Hej,
Hittade denna väldigt bra genomgång om detta.
http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

Eftersom jag har varit väldigt intresserad av detta med kost, och forskningen inom kost så fyller denna upp några luckor.

Ha en bra dag, Wille