onsdag 14 januari 2009

Linssallad med majs och rödlök

Återigen ett recept från "Ekologiska smaker". Se sidan 88 ni som har fått boken av oss i julklapp! Vi gjorde "Bönsallad med majs och rödlök" fast med små svarta belugalinser. Det var grymt gott. Vi hade en hel grön chilifrukt i dressingen och det var lite starkt men mina tre barn slukade den ändå. Liksom alla som deltog i provköket den dagen. Även de som trodde att de inte gillade linser åt glatt. När man blandar rödlök, linser, majs och chili och lite till händer något magiskt, det är så häftigt! Bilden ger rätten ingen rättvisa, den är tagen av oss och ingen proffsfotograf. Se bilden i boken istället så får ni lite inspiration!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi som inte fick den boken, utan boken från Lisa Förare-Winbladh, har du lust att delge receptet?

Kicki sa...

Självklart! Författaren berättar att han ätit den fantastiska salladen i Israel men gjort om den lite. Vi har gjort om receptet ytterligare lite grann eftersom vi tyckte att det blev lite mycket dressing i förhållande till resten. Här är receptet:

Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
1 färsk chili, hackad (grön hade vi)
1 knippe bladpersilja, strimlad
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Bönsallad:
2 dl majs
2 dl rödlök
2 dl belugalinser (eller svarta bönor, adzukibönor eller borlottibönor)

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser till dressingen med en stavmixer. Om du inte har en stavmixer hackar du allt extra fint, lägg sedan alla ingredienser i en burk med tätt lock och skala den kraftigt en stund. Blanda ihop majs, rödlök och linser/bönor. Slå över dressingen och låt dra i 15 min.

Anonym sa...

Hej! Jag har varit inne och betygsatt rätterna för vecka 2, men i kommentarsfältet fick man bara skriva typ 50 tecken. Det var snålt, tycker jag. Ett sms är 160, och ibland räcker inte det för att berätta för någon hur mycket man tycker om den! Går det att utöka fältet så man kan skriva ordentliga kommentarer?

Är supernöjd med Middagsfrid. Har lagat mycket god, enkel och nyttig mat. Saknar inte heller turerna till sunk-Konsum på Sveavägen, då det varit paik-tomt i kylen. Det slipper jag nu! :-)

(Ja, egentligen är jag nöjd, så det känns nästan lite fånigt att klaga på kalkonfalun. Det var ingen höjdare, så den hoppas jag slippa få påhälsning av i påsen igen!)

Hälsning!
Anders

Kicki sa...

Jag måste erkänna att vi använder ett gratisprogram för utvärdering av recepten och de har väl räknat ut att vi kommer att vilja köpa mer avancerad programvara som tillåter fler tecken. Vi ska överväga detta, tack för feedbacken!
Kicki

Kicki sa...

Skicka oss gärna mail med kommentarer på recepten också, det uppskattar vi mycket!