fredag 20 februari 2009

Jag blev årets tjänsteutvecklare! (mailutskick till prenumeranter)


Igår kväll var jag och några medarbetare på Beautiful Business Award där jag var en av tolv finalister som skulle tävla om utmärkelserna Årets tjänsteutvecklare och Årets företagerska. Jag fick utmärkelsen Årets tjänsteutvecklare! Middagsfrid var det nyaste/yngsta företaget och jag den minst erfarna företagerskan i finalen, så det känns väldigt roligt att det nyskapande i vår tjänst uppmärksammas på det här sättet. Nutek har instiftat detta pris för att synliggöra innovationer inom tjänstesektorn som de anser alltför sällan får uppmärksamhet. Tack tack! Priset var ett stipendium på 50 000 kr, 20 konsulttimmar från Öhrlings och marknadsföringsutrymme på driftig.nu. Pengarna ska vi på något sätt satsa på vår fantastiska personal! Ett sådant här pris handlar om teamwork, så jag vill verkligen inte ta åt mig all äran.

En annan nyhet den här veckan är att det av många, hårt kritiserade samarbetet mellan Becel och Hjärt- Lungfonden nu är slut och Becel får inte längre märka sina produkter med deras symbol. Becel-reklamen har nyligen blivit fälld av marknadsetiska rådet. I morse träffade jag redaktören för Coops tidning Mersmak, Eriq Agéli och han berättade att en helt ny reviderad Vår kokbok är på väg och där är allt margarin borttaget. Detta gladde mig mycket, det börjar hända något nu. Bojkotta Becel och margarin! Det gör vi!

Veckans meny. Nästa vecka blir det Bräserade kycklinglår med salsa verde-potatis och champinjonsallad (bräsera betyder att man först bryner något, därefter späder med vätska och sedan låter det koka under lock), Olivoljeinbakad sej med provencalska grönsaker – allt på en plåt, Lammbiffar med mascarpone med pasta och italiensk fänkåls- och tomatröra samt Matiga havre- och dinkelpannkakor med keso och granatäppelkärnor. Observera att de frysta örterna inte ska frysas om eftersom de redan börjat tina under transport. De ska konsumeras senast dagen efter leverans. Några av er kommer att få 200 g lammfärs för mycket, för vi kunde inte få tag i tillräckligt många av rätt förpackningsstorlek. Receptet har vi inte provlagat med den större mängden färs, så frys gärna in den överskjutande mängden färs om ni inte vill chansa. Jag tror inte att det gör så stor skillnad.

Detta har du hemma. Från basförrådet behövs vitlök, smör och socker. Havre- och dinkelpannkakorna blir lite mer lätthanterliga med bakpulver, men det tror jag att de flesta har hemma i alla fall. En gång skickade vi med det, men fick sen feedbacken att det var onödigt.

Efterrättstips. Gör Husmorsornas Chokladmoussechock i helgen! Receptet räcker gott och väl till 8 personer. Du behöver 2 äggulor, 2 msk socker, 200 g mörk choklad (förslagsvis 70%), 2 dl vispgrädde och ev. 1 dl crème fraîche. Gör så här: Banka först de oöppnade chokladkakorna mot diskbänken så att den går i bitar. Då smälter den snabbare. Smält den i en kastrull som står i en annan kastrull med kokande vatten. Vispa grädden under tiden. Låt chokladen svalna lite, ställ t ex ut kastrullen utomhus en stund. Vispa äggulorna och sockret poröst och blanda ner chokladen. Om chokladen är för varm (det var vår!) koagulerar gulorna och det blir en ojämn kräm med hårda lite knastriga inslag. Det blir i och för sig också gott. Rör försiktigt ner vispad grädde och ev. crème fraiche i chokladsmeten. Vi har prövat båda varianterna och den med bara grädde får en djupare kraftigare chokladsmak, den med crème fraîche blir som ljus choklad med en något syrlig ton. Mycket goda båda två! Lägg upp moussen i coupe-glas eller småformar och låt stå svalt ca 1 timme före servering.

Uppsala och Linköping snart nya leveransområden. Under april månad planerar vi att börja köra ut leveranser till Uppsala och Linköping. Känner ni folk i dessa områden, tipsa dem gärna att de kan lämna en intresseanmälan redan nu (inte bindande), så hör vi av oss om exakta datum lite längre fram.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

Läste att du inte velat ta med ett recept pga att du var rädd att vi prenumeranter varit motsträviga till fett. För egen del kan jag säga att vi INTE är rädda för fett. Tvärtom - barnen (och vi vuxna med för den delen) behöver fett tror vi. Det är värre med socker ...

Anonym sa...

Jaha, då står man här och ska lägga middag. Idag har vi kommit fram till lammbiffarna.

I mitten av receptet står det "sätt på pastan"

Vilken pasta???

Skickades inte med ngn pasta i kassen och inte heller står det att detta är ngt jag förväntas ha hemma.

Måttligt roligt att upptäcka på en fredagkväll att man måste avbryta matlagningen för att åka och handla.