fredag 6 februari 2009

Provkök vecka 6



Den här veckan hade jag så späckat schema att jag överlämnade provköket till Therese och Koffe. Själv dök jag bara som provsmakare, det var riktigt lyxigt. Kockarna hade lyckats mycket bra, tycker jag. De här två unga civilingenjörerna har flera strängar på sin lyra än att bara skapa formler! Förutom Ossobucco på kalkon (kommer vecka 8), en god gryta där man strör Gremolata (hackad vitlök, persilja och citronskal - se bild) över före servering, Spaghetti carbonara (vecka 10) serverades en god Caponata (aubergineröra med pinjenötter och oliver från boken Gucka), Medelhavsgrönsaker i ugn, ett gott japanskt sesamsalt kallad Gomasio att servera som dipp till bröd och olja som tilltugg till en fördrink (det har vi tänkt som ett tips någon gång när det blir mycket sesamfrön över i en kasse). Koffe och Therese är kreativa också, när det blev 6 äggvitor över, hittade de på en proffsig maräng i två varianter att servera till hemgjord hallongräddglass. Receptet kommer som tips vecka 10 när det blir äggvitor över i menyn.

Inga kommentarer: