söndag 11 oktober 2009

Istället för sylt till pannkakor

Toppa din amerikanska pannkaka med riven kokos, linfrö, kanel och hackade dadlar! Det prövade jag igår, det var väldigt gott! I pannkakssmeten hade jag 3 dl dinkelsikt, 3 dl fullkornsdinkel och 2 dl kikärtsmjöl, 1,5 tsk bakpulver, knappt 2 tsk bikarbonat, 1 msk socker, 1 tsk salt, 6 ägg, 8 dl 3,5%-ig naturell yoghurt och 2 msk olja. Blanda först ihop alla torra ingredienser, tillsätt därefter ägg och yoghurt och sist oljan. Rör snabbt ihop med en trägaffel.

2 kommentarer:

Alison sa...

Fast lönnsirap är ju svårslagen. Med stekta äpplen om man nu vill nyttifiera det hela en aning. :)

Kicki sa...

Lönnsirap är fantastiskt gott, det håller jag med om. Ibland kanske man vill äta lite nyttigare och då tyckte jag att kanel/kokos/linfrö/dadel-toppingen var perfekt. Pröva!