tisdag 13 oktober 2009
Välj det som är lite bättre
Jag tar alltid produkter som är lite bättre. Saltå kvarn överträffar I love eco, svenskt kött överträffar danskt, färsk fisk är godare än fryst och torra linser som man kokar själv är godare och innehåller mer näring än kokta konserverade. Rent salt går före salt med klumpförebyggande medel (E536). Jag väljer också hellre kyld guacamole från Rydbergs med 88% avokado helt utan tillsatser än guacamole från Santa Maria med 1,5% avokado men med mycket vatten och tillsatser. Det handlar om sunt förnuft men också en del om kunskap och att orka läsa på förpackningen. Om man alltid tar det som är lite bättre tror jag att det har betydelse för hälsan.
Etiketter:
Mattips,
Ris och ros
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Eller så gör man snabbt och lätt sin egen guacamole
2-4 mogna avocado
- mixas och blandas med:
juicen från en lime
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Gott med lite chili i också om man har hemma. Egen guacamole är överlägsen
Självklart är egen bättre. Men har ni aldrig varit med om att ni vill ha fina avokados till en guacamole och alla är stenhårda i butiken? Ibland skyndar jag till nästa butik, men Rydbergs funkar faktiskt bra när det är bråttom. Men ni har rätt, vakumförpackade halvfabrikat blir aldrig som "the real thing"!
Skicka en kommentar