tisdag 20 oktober 2009

Vi mår dåligt av Mildas hyckleri

Har ni råkat på den nya Milda-reklamen där de förlöjligar bruket av bra råvaror som ägg, avokado och fisk och förhärligar sin egen produkt som är fullproppad av tillsatser? Om du vill bli upprörd, se filmen här och ring/mejla sedan Milda era synpunkter på den.

Milda smörgåsmargarin innehåller (mina kommentarer i kursivt): Vegetabilisk olja 35 % (rapsolja, solrosolja, linfröolja troligen varmpressade oljor), vatten, vegetabiliskt fett (varför specar de inte vilken sort?), kärnmjölk, salt (0,9 %), emulgeringsmedel (lecitin, E 471 av vegetabiliskt fett misstänks kunna orsaka vissa cancerformer), konserveringsmedel (kaliumsorbat E202 misstänks kunna orsaka leverskador), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom (kemikalier som vi inte vet hur de påverkar oss), A- och D-vitamin (berikat med artificiellt framställda vitaminer eftersom produkten i sig primärt innehåller skräp).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad rekommenderar du för "smör" på smörgåsen? Känns ju inte bra att använda Milda längre. Mvh Cecilia

Kicki sa...

Riktigt smör eller Bregott! Mogen avokado funkar också som matfett, det är jättegott om än lite opraktiskt.

Anonym sa...

Tack för svar! Älskar avokado på smörgås! Dock i större mängder än som smör....:-)

Lillis sa...

Bregott, alternativt bregott mellan (det är mjukare) är både nyttigt och gott att ha på mackan! Varför krångla till det?