Har ni råkat på den nya Milda-reklamen där de förlöjligar bruket av bra råvaror som ägg, avokado och fisk och förhärligar sin egen produkt som är fullproppad av tillsatser? Om du vill bli upprörd, se filmen här och ring/mejla sedan Milda era synpunkter på den.
Milda smörgåsmargarin innehåller (mina kommentarer i kursivt): Vegetabilisk olja 35 % (rapsolja, solrosolja, linfröolja troligen varmpressade oljor), vatten, vegetabiliskt fett (varför specar de inte vilken sort?), kärnmjölk, salt (0,9 %), emulgeringsmedel (lecitin, E 471 av vegetabiliskt fett misstänks kunna orsaka vissa cancerformer), konserveringsmedel (kaliumsorbat E202 misstänks kunna orsaka leverskador), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom (kemikalier som vi inte vet hur de påverkar oss), A- och D-vitamin (berikat med artificiellt framställda vitaminer eftersom produkten i sig primärt innehåller skräp).
tisdag 20 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Vad rekommenderar du för "smör" på smörgåsen? Känns ju inte bra att använda Milda längre. Mvh Cecilia
Riktigt smör eller Bregott! Mogen avokado funkar också som matfett, det är jättegott om än lite opraktiskt.
Tack för svar! Älskar avokado på smörgås! Dock i större mängder än som smör....:-)
Bregott, alternativt bregott mellan (det är mjukare) är både nyttigt och gott att ha på mackan! Varför krångla till det?
Skicka en kommentar