söndag 15 november 2009

Efterlyses: smördeg med smör i

Är det någon som vet om det finns någon färdig smördeg att köpa som faktiskt innehåller smör? Anna Bergenström har släppt en ny efterrättskokbok och där fanns något trevligt recept jag ville testa. Jag vägrar köpa deg gjord på vegetabiliskt fett/margarin.

5 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Kul att du tar upp detta, för jag har jagat hela helgen. blev tvungen att köpa den med minst hemskt margarin i, suck... Bästa är att göra själv på mjöl, smör och ättikssprit. Jag hann inte, men det krävs nog, hittade inte ett enda märke på marknaden med smör i!!!

Kicki sa...

Jag lovar att rapportera på bloggen när jag hittar ett märke som har det.

Anonym sa...

Dessa produkter med vegetabiliskt fett är inte bara av ondo. Vi som har en mjölkallergiker i familjen är evigt tacksamma att det finns vegetariskt margarin och fett. Tycker dock att diskussionen om tillsatser är toppen!
/Johanna

Kicki sa...

Jag förstår att det är knepigt om man är allergisk mot mjölk. Många frågar mig om tillsatfria mjölkfria alternativ till bakning och smörgåspålägg, men jag har inget att rekommendera om man är allergisk mot mjölk. Om man bara är överkänslig mot laktos finns Valios laktosfria smör.

Anonym sa...

Instämmer i att helst äkta vara. Men om man har som vi har 3 med mjölkprotein allergi och en med sojaprotin allergi så får man helt enkelt finna sig i palmolja etc...
Men det finns massor soja/mjölkoretin fria val och de flesta är gjorda på havre. Det finns "vispgrädde" (helt ny sen ett par veckor), mat lagnings variant, glass, vanilsås etc... flesta är från Otaly, eller ICA. Fördelen med ovanstående allergier är att man kan INTE köpa färdigmat eller så alls, allt lagas från grunden. Så helt fel är man ju inte ur ett ekologiskt perspektiv då man bara "toppar" med dessa saker. Men hur skulle man annars få till en jordgubbstårta med vispgrädde till sonen på födelsedan. Heja Otaly :)