fredag 20 november 2009

Provkök v 47

Testa ångkokare
Vi testade en Philips-ångkokare i veckan. man lägger kryddor i en lite behållare längst ner och sedan grönsakerna i olika lådor som sedan staplas uppepå varandra. De som tar längst tid att koka läggs längst ner närmast värmen/ångan. Vi hade morötter längst ner, sedan blomkål och sedan spetskål högst upp. Apparaten är lite väl stor kanske, men grönsakerna blev goda! Tydligen bevaras också näringen bättre i grönsakerna. Det tar dock lite längre tid än att koka grönsaker på spisen.


Bolognese med rostad blomkål

Spaghetti med bolognese. Alltid lika uppskattad, serverad här med ugnsrostad blomkål. Här har vi gömt lök och morötter i såsen genom att riva dem på rivjärn, perfekt för barn som annars petar bort lök.

Pepparrotsfisk med potatis, kål och riven morrot.1


Pepparrotsfisk på en bädd av spetskål med potatis och riven morot.


Kycklingpasta med blomkål
En pasta-kycklingrätt med paprika och curry. Lätt- eller ångkokt blomkål serveras till.

Mexicansk varm choklad

En av våra konsulter tog med denna choklad från Mexiko, hans fru kommer därifrån. Tack! Den skiljer sig markant från den choklad vi är vana vid - den är mer som kakao och socker (och lite annat, det lär skilja sig lika mycket mellan olika varianter) som är ihoppressad, dvs mindre "krämig" än våra vanliga chokladkakor. Man bryter ner den i bitar och gör varm choklad genom att smälta den i het mjölk. Inte helt tillsatsfri, men otroligt god!

Inga kommentarer: