
Vi testade en Philips-ångkokare i veckan. man lägger kryddor i en lite behållare längst ner och sedan grönsakerna i olika lådor som sedan staplas uppepå varandra. De som tar längst tid att koka läggs längst ner närmast värmen/ångan. Vi hade morötter längst ner, sedan blomkål och sedan spetskål högst upp. Apparaten är lite väl stor kanske, men grönsakerna blev goda! Tydligen bevaras också näringen bättre i grönsakerna. Det tar dock lite längre tid än att koka grönsaker på spisen.
Spaghetti med bolognese. Alltid lika uppskattad, serverad här med ugnsrostad blomkål. Här har vi gömt lök och morötter i såsen genom att riva dem på rivjärn, perfekt för barn som annars petar bort lök.

Pepparrotsfisk på en bädd av spetskål med potatis och riven morot.
En pasta-kycklingrätt med paprika och curry. Lätt- eller ångkokt blomkål serveras till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar