måndag 9 november 2009

Risifrutti inget bra mellanmål

Risifrutti tycks vara en mycket populär produkt bland skolbarn, åtminstone påstår min 8-åriga son att många har med sig det som matsäck vid utflykter. Risifrutti innehåller en hel del socker men också glukossirap som har ett mycket högre GI än vanligt socker, ett förtjockningsmedel (E407) och "arom". Aromer är kemikalier och vi konsumenter har ingen aning om vilka eller hur dessa har blandats. Det är affärshemligheter och behöver inte skrivas ut på förpackningen. Jag köper inga produkter där det står "aromer", särskilt inte till barnen. Köp hellre naturell yoghurt och söta med tillsatsfri sylt. Andra bra mellanmål är nötter samt färsk och torkad frukt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Jag fick ett tips:

"Jag läste i en kokbok att man kunde blanda kokt dinkel med yoghurt och frukt. Det är faktiskt rätt gott, så nu äter jag det istället för mackor. Man kan koka så att man har färdigkokt dinkel hemma i kylskåpet några dagar, så är det bara att ta fram."

Kanske kan det vara ett tips till din son som vill ha Risifrutti till utflykten. Jag ska definitivt testa på min tvååring.

/Inger