torsdag 12 november 2009

Sveriges godaste recept!

Vi genomför varje vecka utvärderingar där våra kunder får ranka hur goda och lättlagade veckans recept är på en skala från 1 till 5. Under året har vi på så sätt samlat in över 90 000 svar. Utifrån detta har vi korat Sveriges bästa recept i kategorierna Fisk, Fågel, Kött och Vegetariskt och kan med glädje konstatera att vi landar på ett snitt på över 4 av 5 både för smak och för hur lättlagade recepten upplevs.

Med ett så omfattande material går det också att spana efter en hel del andra intressanta och roliga tendenser. På topp tio-listan över alla recept hamnar endast ett nötrecept vilket visar att svenska familjer gärna äter andra mer klimatsmarta proteinkällor bara någon visar vägen.

Fisk som många traditionellt upplevt som en svårlagad råvara ligger bäst till på listan över lättlagade recept med 4,2 av 5 i betyg och på den sammantagna topp 20-listan tar fiskrecept hela 7 placeringar, däribland förstaplatsen.

Hur lätta recepten är att laga sitter, naturligt nog kan tyckas, tätt ihop med hur goda betyg de får för smak. Det verkar alltså inte alltid löna sig att komplicera det för mycket för sig i köket.

Klicka här för att frestas av Sveriges godaste recept.

4 kommentarer:

Äppelträdet sa...

Jag kunde svurit på att laxbiffarna med sojasåsen var det godaste, men hade visst helt fel!

Karin sa...

Eller anismarinerad lax??? Men kyckling fylld med parmaskinka och mozzarella ingår bland våra stående favvorätter.

Kicki sa...

De rätterna låg också bra till!

Ullans sa...

Kul! Tack för att ni delade med er med recepten för oss som är nya och inte har hunnit prova dem! :)