söndag 5 juli 2009

En stor trave kokböcker på semestern

Den här semestern vill jag läsa, både kokböcker och romaner. Bland kok- och matböckerna har jag plockat med mig till landet följande hög: Mina fastrars mat, Paolo Roberto, Fredagskocken, Mattias Larsson, Peace, love and food, Renée Voltaire, Ditt nya skafferi, Lisa Förare Winbladh, Raw food, Erika Palmcrantz, Ekologiska smaker, Henrik Arkåsen, World Food Café, Chris & Carolyn Caldicott, Lättlagat på 20 minuter, Maud Onnermark, Plocka vilda matväxter, Beate Slipher, Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-kokbok, Smörstekt, Gun-Marie Nachtnebel, Gucka, Henrik Francke m fl, Fett och kolesterol är hälsosamt, Uffe Ravnskov, Naturlig mat, Lars Wilsson, Sockerdetektiven, Maj Östberg Rundquist och Saras kök, Sara Begner.

3 kommentarer:

Malinka sa...

Å, vi kan verkligen rekommendera Paolo Robertos böcker (det har ju kommit en till, Mina gästers mat heter den väl, med grillrecept)!

Kolla papardellen med salsiccia, broccolisalladen med världens enklaste men godaste dressing, det marinerade lammet, oxruladerna och zucchini fritti, bara för att nämna några av våra favoriter som vi lagar om och om igen. (Vi gör numera alltid broccoli à la Roberto, barnen ser anklagande på oss om vi serverar den på annat sätt. ;-))

Kicki sa...

Tack för tipsen! Jag har gjort broccolin, den var jättegod! Annars har jag inte kommit så långt med min matlagning på semestern. Vår lilla matbutik härute (ICA Nära på Djurö) inspirerar inte direkt och det är långt att åka till Gustavsberg härifrån. Men jag ska absolut testa mig igenom Paolos bok lite mer. Jag älskar italiensk mat!

Kicki sa...

Testa också Pasta al forno, det blev jättegott. Det tog lite tid, men det var det värt. Jag gjorde 1,5 sats och det fyllde den djupa ugnsplåten och räckte och blev över till 4 vuxna och 4 barn. Barnen tog tre portioner var!