torsdag 23 juli 2009

Mjuk pavlovabomb med hallon

Här kommer ett recept på en mjuk pavlovabomb. Enligt marängreceptet skulle det ha funnits mycket mer socker i marängsmeten än det som vi använde. Det hade gett krispiga maränger. Vi råkade missa en hel del, men det gjorde inget för resultatet blev en fluffig och somrig dröm till efterrätt!
Middagsfrid_provkök_v30 (14)

Pavlovamaränger: Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop 3 äggvitor, ½ tsk citronsaft/vitvinsvinäger och ½ dl strösocker tills att blandningen är så styv att man kan vända upp-och-ner på skålen. Klicka ut ca 20 maränger på en bakplåtspapperstäckt plåt och ställ in i ugnen. Sänk omedelbart värmen till 100° och baka marängerna i ca 1 timme. Marängerna blir mjuka och fluffiga, och kan vara lite svåra att få loss från pappret.

Pavlovabomben: Vispa 3 dl vispgrädde fast och tillsätt 1 msk vaniljsocker. Varva sedan marängerna, 2-3 dl färska hallon och den vispade grädden på ett fat. Klart!

Inga kommentarer: