torsdag 17 september 2009

Kräv korv utan E-nummer i din butik

Den här veckan har vi äran att presentera en korv helt utan E-nummer. Familjen Olsson har en mängd olika korvar i sitt sortiment men har inte lyckats ta sig in hos de stora grossisterna (som gärna vilja sälja sina egna korvar), så det är fortfarande svårt att hitta korvarna i butik. Ingen av de stora aktörerna ICA, Coop eller Axfood har tagit in denna produkt centralt ännu men det vill vi ändra på. (Vissa framsynta butiksinnehavare har dock tagit in produkten på egen hand).

Vi skulle gärna se att vi alla hjälps åt och startar ett upprop: fråga i din lokala butik varför de inte har någon korv utan E-nummer.

E 250 är ett av våra vanligaste konserveringsmedel i kött- och charkprodukter och räknas som ett av de tveksammaste enligt tillsatsgurun Tommy Svensson. Förutom svåra allergiska reaktioner misstänks E249-E252 kunna orsaka cancer, förgiftning, fosterskador, tumörer, genetiska skador och blodsjukdom. Familjen Olsson korv håller inte lika länge som tillsatskorvarna, men gott och väl under veckan och lite till.

1 kommentar:

Lilian sa...

Jag har köpt de korvarna ganska länge i Linköping. Tyvärr är falukorven inget att hurra för, vi fann mängder av stora broskbitar i den (testat flera gånger) och det är verkligen inte kul att tugga på.