lördag 12 september 2009

Veckans meny v 38

Veckans meny. Nästa vecka blir det Klassisk renskavspanna med kantareller och potatismos, Ratatouillegryta med indiska dofter och råkost, Pärlcouscoussallad med ägg och rökt makrill samt Kyckling som i Chang mai med ris eller annat gryn och wokade grönsaker (två middagar). Vi fick tyvärr inte tag i ekologisk mjölig potatis, så potatisen är konventionellt odlad. Potatismos blir som klister när man gör den på vanlig potatis, så därför trodde vi att ni skulle uppskatta rätt sort framför ekologiskt. Observera att renskaven är fryst, men när ni får den har den börjat tina under kyltransporten. Lägg den i kylskåpet och tillaga den senast dagen efter leverans.

Detta har du hemma. Följande behövs från basförrådet: ris (eller valfritt gryn till rätt D),smör, neutral olja, ljus vinäger, vanlig senap, soja, dijonsenap, honung, socker, torkad timjan, salt, peppar, vitlöksklyftor, torkad ingefära och curry.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Lagade igår Pärlcouscous-salladen med makrill o ägg. Vilket var mycket frecht, gott och uppskattat. Men frågan var om varför det innehöll så lite makrill? En halv makrill person var, enligt vår familj lite.

MVH, Ida

Anonym sa...

Hej,
vår familj älskade också pärlcouscous-salladen, pärlcouscousen döptes snabbt om till couscousbollar av vår sexårige son. Vi fick makrill över... så det är nog beroende av vad man är man med.
Mvh Anette m 3 barn (och man)