onsdag 9 september 2009

Vilka vi sponsrar och varför

1. Sedan vi startade Middagsfrid oktober 2007 har vi, tillsammans med våra prenumeranter, donerat mat till ett värde av ca 250 000 kr, Middagsfrid står för ca 70 000 kr av det, våra prenumeranter för resten. Fryshusets projekt Barn till ensamma mammor/Makalösa föräldrar (Gbg och Malmö) förser oss med adresslistor på behövande familjer. Varje gång vi får 100 nya kunder, skänker Middagsfrid två leveranser till en familj på listan. När våra prenumeranter glömt att avboka en matkasse, t ex i samband med semester, har de möjlighet att donera sin kasse till någon behövande. I så fall ombesörjer vi en extra transport.
2. Ett narkotikafritt Sverige/ENS, 3000 kr. Vi värnar om att barn aldrig ska fastna i drogmissbruk, att skolpersonal ska bli stärkta i att upptäcka och våga ingripa när de misstänker att det förekommer droger. De s.k. nätdrogerna har krupit ner i åldrarna och upptäcks hos 5-6:e-klassare.
3. Hopp, riksorganisationen mot sexuella övergrepp i Stockholm, 8000 kr. Vi värnar om barn och vuxna som blivit utsatta för övergrepp när de var barn. Den här verksamheten kämpar med att få publicitet och finansiering, eftersom många tycker att det är så obehagligt och inte ens vill kännas vid att problemet existerar.
4. Din stora dag, fyra matleveranser. Organisationen hjälper svårt sjuka barn att få dina drömmar att gå i uppfyllelse. Matleveranser var ett lotteripris i samband med ett stort event.
5. Naturskyddsföreningen, 8000 kr (bronssponsor). De jobbar för att reducera koldioxidutsläpp och driver andra viktiga miljöfrågor, bl. a frågor om uthålligt fiske. Det finns en nära koppling till matproduktion och deras mål ligger i linje med våra. Vi känner ett ansvar att lämna planeten i gott skick till våra barn och barnbarn.
6. Dansk Naturskyddsförening (DN), 10 DKK/ny kund. Vi sponsrar DN av samma skäl som svenska Naturskyddsföreningen.

Inga kommentarer: