Testa att göra Marockansk morotssallad: Koka 800 g skalade och delade morötter (först på längden, sedan på tvären). Sjud dem i vatten med 1 skalad vitlöksklyfta tills de mjuknar lite. Häll av vattnet, ta bort vitlöksklyftan och lägg morötterna i en skål. Blanda ½ tsk strösocker, 2 krm kanel, ½ tsk mald spiskummin, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver, saften från 1 citron och 2 msk olivolja. Salta (3/4 tsk) och peppra (2 krm) med nymald peppar. Häll dresingne över de varma morötterna. Låt svalna och stå kallt. Toppa med hackad persilja till servering.
Ett annat tips är en Morots- och cashewsallad: Skala 400 g morötter och skär i långa strimlor (med en potatisskalare). Hacka ½ dl cashewnötter. Blanda de både med 2 msk neutral olja, 1 msk balsamvinäger och 1 krm salt. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar