onsdag 2 september 2009

Fantastiska vinkokta päron


Här kommer ett härligt recept med hög myskänsla. Perfekt när du har en slatt rödvin över. Gör så här: Koka upp 2 dl rödvin, 1 ¾ dl socker, 1 kanelstång, 1 stjärnanis, 6 svartpepparkorn, skalet av 1 citron och skalet av 1 apelsin (använd en potatisskalare att skala för detta recept). Lägg på locket och låt stå i 1 timme. Skala och kärna ur (stick in en tesked vid blomfästet, vrid runt och plocka sedan ut kärnhuset genom ett snabbt drag med skeden) 4 stora päron som inte är allt för mogna. Lägg päronen i en sådan liten kastrull så att de precis får plats. Sila över rödvinslagen och sjud päronen sakta under lock i ca 15 minuter eller tills att de är mjuka när man prova med en sticka. Låt gärna päronen sedan stå och dra en stund. Lägg upp päronen halverade och med 2-3 skedar av lagen över. Servera med vispad grädde!

Inga kommentarer: