fredag 13 november 2009

Veckans meny v 47

Veckans meny. Kryddiga lammfärsbullar med ris, Koljaspett med citrusmarinad med zucchini, paprika, fried rice och chipotlesås (se bild nedan, vi plockade dock bort löken eftersom bitarna inte blev genomstekta i ugnen), Salviakyckling med äggpasta och ljummen fänkål- och broccolisallad samt Chili sin carne med polentabröd (två middagar).

Detta har du hemma. Ris (gärna basmati, till A och B), salt, svartpeppar, olivolja, neutral olja, vitlök, spiskummin, rosmarin, timjan, oregano, buljongpulver/buljongtärning, mjöl eller dinkelsikt (drygt 5 dl) och socker.
Middagsfrid_provkök_v34 (27)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tre morötter istället för ett kilo. Vi drunknar i morötter ibland...

/Inger

Kicki sa...

OK, tack för feedbacken. Vi gillar ju morötter eftersom det är så gott och så klimatsmart. Men vi ska tänka på det.

Johanna E sa...

Fast jag tycker det är toppen att få massa morötter över, har en sambo som knaprar dem som godis, kris om vi inte har några hemma alltså! För övrigt tycker han att man "mördar" morötter så fort man tillagar dem på något sätt! :)

Anonym sa...

Saknar potatis... Vi är en riktig potatisfamilj, efter två veckors sommarsemester i Italien brukar barnen få abstinens... Så, jag tycker att ni alltid ska ha minst ett potatisrecept i veckan.

Elisabeth Björck Orvehed sa...

Vi har precis ätit lammfärsbullarna och de blev verkligen goda!

Lars Ericson sa...

Kul med vegetariska alternativ, vi är nybörjare i familjen på detta.

Speciellt: Chili sin carne med polentabröd => Räckte till 5 middgar + 3 matlådor .... :-)