fredag 15 maj 2009

Efterrättstips. Vit chokladmousse à la Monika Ahlberg

Denna glassaktiga vita chokladmousse kan man garnera med figurer av mörk choklad, eller varför inte penséer från vårträdgården? Vackert blir det!

Moussen: Smält 100 g vit choklad i ett vattenbad. Vispa 3 dl vispgrädde löst i en skål. Vispa ihop 2 äggulor och 1 msk florsocker i en annan skål. Vänd försiktigt ihop grädden och ägguleblandningen. Rör ner den smälta vita chokladen och häll upp i en stor form och ställ in i frysen (helst i ca 5 timmar). Tag ut den ur frysen ca 20 minuter innan den ska serveras.

Garneringen: Smält 25 g mörk choklad i ett vattenbad. Ringla ut figurer på bakplåtspapper med en sked och låt stelna i kylen. Pyttsa upp moussen i coupe-glas eller små portionsformar och garnera med chokladfigurerna när det är dags för servering!
Provkök_v20_2009 (8)

Inga kommentarer: