fredag 15 maj 2009

Veckans meny (v.21) 17-19 maj)


Veckans meny. Nästa vecka blir det Fiskbiffar med sötsursås med frästa grönsaker, ananasringar och mathavre, Vegetarisk lasagne (två middagar) med vitkålssallad, Tacopaj med köttfärsfyllning med guacamole och en grönsallad samt Apelsinkyckling med sås, broccoli, morötter och ris. Observera att apelsinkycklingen blir godast om den läggs i marinad kvällen före!

Detta har du hemma. Följande behövs från basförrådet: ris, potatismjöl, vetemjöl, maizena, socker, honung, buljongpulver (eller tärningar), röd- och vitvinsvinäger (äppelcider funkar också alltid, dock ej balsam-), tomatpuré, soja, smör, neutral olja, olivolja, kinesisk soja, basilika, oregano, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, torkad ingefära och vitlök.

Inga kommentarer: