Mascarponekräm: Du behöver 150 g mascarpone, 2½ dl vispgrädde, ½ dl florsocker och saft och skal av 1 citron (lägg undan 4 tsk saft till bärsåsen). Gör så här: Vispa grädden ganska fast. Rör samman ingredienserna, men kom ihåg att spara 4 tsk citronsaft till såsen. Blanda väl. Häll krämen i portionsformar. Ställ i kylskåpet i minst 2 timmar. Bärsås: Blanda 200 g bär, 1 dl florsocker, 4 tsk pressad citronsaft och 4 tsk vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. Pressa hallonblandningen genom en sil för att få en slät och kärnfri sås. Fördela bärsåsen i formarna och servera! (Tips! Du får 100 g mascarpone över, vilken kan blandas med 400 g lammfärs, 1 tsk salt, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm svartpeppar och formas till biffar som du steker några minuter på varje sida.)
Snyggt va?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar