fredag 29 maj 2009

Crema al mascarpone con frutti di bosco

Efterrättstips! Ett gott betyg för en rätt är när alla sitter knäpptysta vid bordet ett tag och bara njuter av på en fantastisk smakupplevelse. Så var det i veckan när vi testade denna fantastiska efterrätt från Paulo Robertos bok Mina fastrars mat.

Provkök_v22_2009 (33)

Mascarponekräm: Du behöver 150 g mascarpone, 2½ dl vispgrädde, ½ dl florsocker och saft och skal av 1 citron (lägg undan 4 tsk saft till bärsåsen). Gör så här: Vispa grädden ganska fast. Rör samman ingredienserna, men kom ihåg att spara 4 tsk citronsaft till såsen. Blanda väl. Häll krämen i portionsformar. Ställ i kylskåpet i minst 2 timmar. Bärsås: Blanda 200 g bär, 1 dl florsocker, 4 tsk pressad citronsaft och 4 tsk vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. Pressa hallonblandningen genom en sil för att få en slät och kärnfri sås. Fördela bärsåsen i formarna och servera! (Tips! Du får 100 g mascarpone över, vilken kan blandas med 400 g lammfärs, 1 tsk salt, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm svartpeppar och formas till biffar som du steker några minuter på varje sida.)

Snyggt va?

Inga kommentarer: