torsdag 11 december 2008

Lyckat provkök den här veckan!Kycklingen kommer i kassarna nästa vecka, likaså tabboulehn (couscousen) fast både persilja och mynta var slut i vår närmaste butik så er kommer att bli mycket godare och vackrare.

Pastan med haricots verts kommer i ett av vår specialveckoblad över julhelgen. Den ligger på en bädd av svampsås och är otroligt god om än gjord på halvfabrikat (inga tillsatser). Mycket kort blandar man en burk champinjoncrème med 2-3 dl matlagningsgrädde (skånemejeries 15%-iga är fri från tillsatser) och 1/2 tsk salt. Låt koka upp. Häll såsen i en stor snygg ej för djup skål. Fördela 300 g pasta ovanpå, därefter 500 g nykokta haricots verts. Toppa med hyvlad parmesan. (jag testade denna gång att koka de gröna bönorna i samma kastrull som pastan men det blev inte lika snyggt) Klart på ca 10 min!Receptet på glöggpäron kommer i julklappsboken i kassarna nästa vecka.
4 kommentarer:

Hygienkonsult sa...

Hej!

Tack för ditt inlägg. Kul. Jag skrev ett litet svar så fortsätt gärna och följ debatten:
http://hygienkonsult.blogspot.com/2008/12/e-nummer.html

God Jul Joakim

Elisabeth sa...

Jag gillar verkligen middagsfrid...men jag är har för mig att vi skulle slippa kyckling som dubbelmiddag? Senaste 3 veckorna (vi kör varannan) har det då varit kyckling som dubbelrätt :-(.

Kicki sa...

Hej Elisabeth! Vi kunde inte göra om våra menyer helt tvärt, eftersom vi har ganska lång framförhållning. Vi kommer fortsätta med dubbelmiddagar på kyckling, men fördela dem jämnare mellan udda och jämna veckor så att ni får det mer sällan. Tre leveranser i rad med dubbelmiddag på kyckling är för dålig variation, det håller jag med dig om. Vi ska bättra oss!

Kicki sa...

Hej Joakim/Hygienkonsult! Jag gjorde ett inlägg på din blogg, men nu håller jag debatten på min egen blogg eftersom jag har svårt att ens hinna med det. Tyck gärna till här, det är fritt fram!