fredag 19 december 2008

Mailutskick till prenumeranter - Julveckan

Det här är ett specialutskick till alla som varit prenumeranter under året. Varsågod, lite tips på meny dagarna före och efter julafton! Det har varit en intensiv vecka. I onsdags var jag med i Nyhetsmorgon, TV4 med hygienprofessor Marie-Louise Danielsson-Tham. Jag var väldigt nervös och hade svårt att sova natten innan av rädsla att försova mig. Jag har länge haft som personligt mål att bli en talesperson i matdebatten mot tillsatser i maten, det känns som ett personligt kall!

Juluppehåll. Matleveranser startar upp igen med början söndagen den 4 januari. Vi skickar vi ut ett specialveckoblad både den här veckan och nästa med lite idéer och tips om vad man kan äta i jul- och nyårsveckan. Vi har tillåtit oss lite bredare ramar utan samma strikta syn på antal ingredienser, tidsåtgång och antal personer. Vi är måna om att det slängs så lite mat som möjligt, så vi har tänkt på att utnyttja resterna från julbordet i menyn.

Veckans meny. Vi föreslår till nästa vecka Megasnabb pasta med champinjonsås och haricots verts och tomatsallad, Laxseljanka (supergod estnisk soppa med roliga tillbehör som saltgurka, dill och bitar av citron) med bröd, Glöggpäron med vispgrädde (efterrätt), Omelett med sill och knäckebröd med ost och råkost (lunch) samt Hel kyckling med varm sallad på grekiskt vis. Soppan är helt fantastiskt god, den måste prövas, likaså pastan och den grekiska salladen.

Detta har du hemma. Vi har gjort precis som vanligt och skrivit recepten utifrån att ni redan har pasta, ris, balsamvinäger, tomatpuré, buljong, hel svartpeppar, lagerblad, soja, rosmarin, timjan, socker och kanel hemma. Vi tror att ni kanske har kryddpeppar, glögg, ägg, kokt potatis, sill/matjessill, knäckebröd, ost och nejlikor hemma också, men dessa grejer finns med på inköpslistan för säkerhets skull. Vårt tips är att först gå igenom och pricka av det som redan finns hemma. Gräddfil kan ersättas av turkisk yoghurt. Det kan bli svårt att hitta tomatjuice i 2 dl-förpackning, så om ni köper en 5 dl-flaska (finns i hälsokosthyllan från t.ex. Friggs) får ni 3 dl över. Resten kan användas i köttfärssås eller en gryta som utfyllnad om man inte gillar att dricka det. Ett annat förslag är att göra en sats dressing till och spara i kylskåpet, den håller i 4-5 dagar.

Middagsfrid rekryterar kundtjänstchef. Vi erbjuder nu en möjlighet att bli en del av Middagsfrids snabbväxande och ständigt föränderliga verksamhet. Som kundtjänstchef på Middagsfrid kommer du ha ansvar för den dagliga driften men också en utpräglad affärsutvecklingsroll för att kontinuerligt förbättra och effektivisera funktionen. Vidarebefordra gärna till lämpliga vänner. Mer information finns på vår hemsida.

Tyck till om våra maträtter. Din åsikt är viktig för oss och vi behöver den för att hela tiden förbättra veckomenyerna. Därför ber vi dig ge oss ditt betyg på din senaste veckomeny. Det är fem frågor och tar garanterat mindre än 1 minut att svara på J
· För dig som får leverans varannan vecka – hjälp oss att utvärdera vecka 50 (7-9 dec) [Till utvärderingen v.50]
· För dig som får leverans veckovis – hjälp oss att utvärdera vecka 51 (14-16 dec) [Till utvärderingen v.51]

Tipsa en vän! Var med i utlottningen av en sprillans ny Bosch hushållsmaskin. Butikspris inkl alla tillbehör uppgår till närmare 10.000 kr! Om du tipsar en vän om Middagsfrid som anger ditt namn i samband med beställning av en prenumeration (i fritextfältet), är du med i utlottningen av en maskin som kan baka, vispa, hacka, strimla osv – ja, nästan allt utom att hämta barnen på dagisJ. I slutet av januari drar vi lott bland alla de namn som angivits som tipsare och utser en vinnare. Självklart kommer ditt namn att stå på fler lotter om du tipsar flera personer!

God Jul önskar Kicki och alla vi andra på Middagsfrid!

Inga kommentarer: