fredag 19 december 2008

Ska man steka i olivolja?

Många påstår att fettet förstörs och omvandlas till dåliga fetter, men jag hittade följande text i ett nummer av Coops tidning Mersmak: Omättat och fleromättat fett, dvs oljor behöver flera timmar och flera hundra grader för att ändra sammansättning. "Fortsätt att använda oliv- eller annan olja...".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag ska vara lite källkritisk så undrar ju jag vem exakt det var som sa det, mer än Coop? Någon näringsexpert? Eller bara Coop i största allmänhet? Vem uttalandet kommer ifrån kan ju vara av vikt eftersom det har pratats en hel del om olivoljans vara eller icke-vara som stekfett.

Kicki sa...

Det stod bara "Mersmak svarar" på en insändare från en läsare. Jag reagerade faktiskt också på detta. Jag antar att det därmed är den ansvarige utgivaren som står för att faktan är riktig. Jag kollar upp vem som påstår detta och återkommer förhoppningsvis snart med besked.

Kicki sa...

Det är deras dietist Latifa Lindberg som ligger bakom uttalandet, enligt den ansvariga utgivaren Eriq Ageli.