torsdag 26 mars 2009
Därför gillar jag inte Kelda-soppor
Ingredienslistan på Kelda Chunky Mushroom skogssvampssoppa talar nästan för sig själv: "Vatten, mjölk, grönsaksbuljong (vatten, salt, jästextrakt, glukossirap, socker, lökpulver,grönsaksextrakt, timjan, gurkmeja,rosmarin), grädde, champinjoner 9 %,modifierad stärkelse, champinjonkoncentrat,salt, vegetabiliskt fett, maltodextrin, stabiliseringsmedel (natriumcitrat),smörsoppspulver 0,1%, vitlökspulver,färgämne (sockerkulör), vitpeppar.Salthalt: 0,9 %." Jag har kursiverat det jag inte vill ha. Just det här stabiliseringsmedlet tillhör inte värstingarna, men fettet kan man nog räkna med är av låg kvalitet. Modifierad stärkelse är speciellt framtagen för att klara industrins krav på extrem upphettning och liknande. De stärkelsesorterna har en annan molekylstruktur som kroppen inte känner igen och har svårt att bryta ner. Dessutom betalar man dyra pengar för en massa skräp! Att kalla det skogssvampssoppa när den är baserad på 9% champinjoner som garanterat inte vuxit i skogen och 0,1% smörsoppspulver är falsk marknadsföring, tycker jag. Köp hellre färsk grädde och svamp och gör en egen soppa med buljong och kryddor!
Etiketter:
Ris och ros
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar