onsdag 25 mars 2009

En "milk tarte" från Sydafrika

Dominique bjöd på en sydafrikansk specialitet till fredagsfikat förra veckan. Detta är en milk tarte. Hon briljerade dessutom genom att göra en Middagsfridslogga på den! Hur ska vi andra kunna slå detta? Hon har klippt ut ordet middagsfrid från en av våra kassar och även tråden som ingår i vår grafiska profil. Hon la det på kakan och doftade över kanel med en sil eller tekula. Detta är ett bra tips för tårtdekoration istället för färgad gélé, tycker jag. Man slipper tillsatser och det är mycket mer sofistikerat! Kakan var jättegod, botten är en krispig pajdeg och fyllningen krämig och med fin vaniljsmak, dock är den inte alls så fet som en vanlig svensk vaniljkräm.

Hm, tänker Linn, ska jag ta en bit till?

2 kommentarer:

Inger sa...

Får vi ett recept på den? Det lät väldigt gott.

Kicki sa...

Dominiques mormor ligger bakom receptet, det kommer upp snarast på bloggen, hälsar hon!