onsdag 11 mars 2009

Icke-ekologiska tomater i fyra veckor framåt

Vi kommer att beställa konventionellt odlade tomater i fyra veckor framåt med start v.13, för att vi haft sådana problem med de ekologiska. Ibland har nära hälften varit dåliga vid ankomst till vår packningsanläggning. Dessutom är det vår absolut vanligaste reklamation. Vi tycker att det är tråkigt eftersom det bevisligen är mer näring i ekologiska. Så fort de holländska eko-tomaterna börjar komma bör det bli lite lättare.

5 kommentarer:

Alison sa...

Näringsriktiga, säkert, men vi tycker att de ekologiska tomaterna har varit aptrista i smaken, ärligt talat. Hårda, bleka och jättetråkiga. Så vi har faktiskt inget emot lite o-eko just i det fallet. Eller godare eko.

Anonym sa...

Kan bara instämma! Förra veckan fick jag kasta hälften - redan stötta och ruttna - och sedan försöka få familjen att knapra i sig de andra... just det knapra tomater låter inte rätt. Och jag har glömt att reklamera.

Anonym sa...

Håller med också. Jag har inte heller reklamerat tomaterna. Men hårda, smakar inget eller gamla.

Malinka sa...

Eller byt ut tomaterna mot något annat, kanske? Jag tycker ibland att det är lite väl mycket icke-säsongsgrönsaker (som den förbluttrade gurkan som vi aldrig gör av med); miljövänligt är ju inte bara ekologisk odling utan också att välja säsongsgrönsaker.

Jag håller i alla fall med om de ekologiska tomaterna ofta är dåliga; har ibland varit tvungen att slänga hälften. Orkar inte reklamera varje gång.

Kicki sa...

Tack för feedbacken. Det är knepigt att välja grönsaker. Blir det för mycket kålgrönsaker och rotfrukter klagar folk för att det är tråkigt. Tomater gillar alla. Gurka har vi inte haft så mycket den senaste tiden.