tisdag 10 mars 2009

Kycklingfärs som storbiff - snabb vardagsmiddag

Troligen kommer ett recept på jättebiff på kycklingfärs som man lagar i ugn i kassarna framöver. Det ska vi testa imorgon. Igår kväll testade jag att göra en enda stor biff i stekpanna med 400 g kycklingfärs, 1 ägg, lite rester av kokt röd quinoa, en oststump lagrad cheddar riven, 1 tsk chipotlepasta, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar - ni förstår principen, man slänger ner det man har hemma. Mosad potatis, överbliven gröt, rivet torkat bröd, hackad lök, hackade oliver, riven palsternacka... Arbeta ihop till en jämn smet. Bryn lite smör i en panna och tjoffa i hela smeten i stekpannan och tryck ut den med baksidan på en sked så att den täcker hela pannan. Stek på medelvärme i ca 5 min, vänd den sedan med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan ungefär lika länge men under lock. Här kan man slänga på lite grönsaker ovanpå, t ex hackade tomater, zucchini, svamp etc och mot slutet hälla på lite passerade tomater, lite buljongpulver och kryddor som blir en god sås. Skär sedan biffen i tårtbitar! Barnen slukade detta, till och med min minsting Markus som på sistone fått för sig att inte äta vare sig fisk, kött eller kyckling. Biffen får en väldigt fin konsistens!

Inga kommentarer: