torsdag 5 mars 2009

Mail till prenumeranter v.11 (8-10 mars)

Veckans meny. Nästa vecka blir det en meny som vi haft förut. Det är matproffset Lisa Förare Winbladh som gjort den och den var så uppskattad förra gången att vi väljer att köra den igen. Jag gillar särskilt Lisas originella kryddningar. Det blir Toskansk ragu på viltfärs, skogschampinjoner och apelsin med morots- och vitkålssallad, Anismarinerad lax och vitkål med dill med vitlöksyoghurt och tomatskivor, Frittata med zucchini och feta med morötter i senapsdressing och tärnade tomater och Kryddig kycklinggryta med saffran, anis och kikärter med kokt broccoli och tomatskivor. Om du väljer att laga maten i en annan ordning än den som anges, var dels noga med att titta så att bäst-före håller för det och tänk på att det behövs kokt potatis till rätt C, som annars kommer att kokas när rätt B tillagas.

Detta har du hemma. Följande behövs: ris, pasta, olivolja (1 dl totalt), vitlök (8 klyftor), buljong, soja, någon av timjan/rosmarin/salvia (rätt A), lagerblad, socker, torkad mynta (till rätt B om man har det, men den är inte ett ”måste”), mjölk (till rätt C om ni har, annars vatten), rosmarin, basilika, timjan, fransk senap, balsamvinäger, cayennepeppar och maizena. Det är gott med ½ tsk kanel i maträtt D om det finns hemma.

Efterrättstips. Kryddiga äpplen med kanelglass. Detta kryddiga recept för 4 personer är superenkelt och är en härlig kombination av varmt och kallt. Kärna ur 4-6 ekologiska äpplen och skär dem i klyftor. Låt skalet vara kvar eftersom det gör att klyftorna håller ihop när de tillagas. Hetta upp 2 msk smör i en stor stekpanna, lägg ner äppelklyftorna och stek dem i några minuter. Blanda ner drygt 1 msk brun farin eller råsocker, 1-2 tsk stötta kardemummakärnor och 2 msk pressad citronsaft och låt det sjuda tills äppelklyftorna är mjuka. Lyft bort från värmen och strö över det rivna skalet av en citron. Rör en lyxig vaniljglass mjuk, tillsätt kanel efter smak och servera till de kryddiga äppelklyftorna.

Nyhet! Ytterligare ett format på recepten. Vi fortsätter att testa det nya pdf-receptformatet. Vi tror att det kan passa somliga som lättare tar till sig instruktioner bildligt. Genom våra enkla översiktsdiagram får man en överblick på vad som ska göras och i vilken ordning. Kanske har en del datorn framme i köket när de lagar mat? Eftersom vi inte gärna vill medverka till massprintning av papper, tycker vi i så fall att det är positivt. Om ni väljer att printa, välj åtminstone dubbelsidiga utskrifter. Vi kommer att bifoga det nya formatet i en månad och sedan utvärdera, så tycka gärna till om detta!

Uppsala och Linköping snart nya leveransområden. Vecka 14 börjar vi att köra ut leveranser till centrala Uppsala och Linköping. Tipsa gärna vänner som bor i de städerna, det går att lägga beställning redan nu.

Röda dagar och ärenden hos kundtjänst. Vi vill påminna om att vi levererar även på röda dagar. Om du ska få, men inte önskar, leverans på t. ex. påskhelgen, ber vi dig vänligen att kontakta oss på kundtjanst@middagsfrid.se så att vi kan lösa det. Om du har möjlighet att uppge ditt kundnummer (det står på dina fakturor och i ditt bekräftelsebrev) i samband med att du kontaktar oss, blir det ännu enklare för oss att hjälpa till.

Inloggningsuppgifter. Vi håller fortfarande på med finslipningen av vårt nya kundgränssnitt. Vi kommer att skicka ut inloggningsuppgifter så fort vi kan och när systemet är helt färdigtestat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att den var uppskattad. kram på dig du duktiga kvinna!