fredag 24 oktober 2008

Mailutskick till prenumeranter v.44

Hej alla prenumeranter!
Idag har vi fått mycket bra press i Svenska Dagbladet och Dagens Industri! Min mentor Claes Linusson blev igår utsedd till Årets mentor 2008! Det var roligt att pressen uppmärksammade detta och la så stort fokus på Middagsfrid. Det har varit ett ovärderligt stöd att ha en mentor som dessutom har ställt upp helt ideellt. Det var Stockholms Nyföretagarcentrum som erbjöd mig en plats i sitt mentorprogram som startade i augusti förra året och nyligen avslutades. Som nyföretagare klarar man sig inte ensam! Jag är mycket tacksam för alla som stöttat mig med Middagsfrid, men det absoluta största stödet kommer från er prenumeranter som har givit mig förtroendet att välja er middagsmat. Så TACK för det!

Veckans meny. Nästa vecka blir det Saffransfiskgryta (två middagar), Vietnamesisk kycklingwok, Varm auberginesallad med fetaost och senapsfrömorötter och Gratinerad blomkål med bacon och tomatsallad. Somliga får kravmärkt basmatiris och vissa kravmärkt råris, vi fick inte tag i tillräckliga mängder av endera sorten. Tips för att förkorta den långa koktiden för råris är att lägga riset i blöt redan på morgonen, då minskar koktiden med 10 minuter.

Detta har du hemma. Se till att pasta, cayennepeppar, buljong, vitlök, vinäger, balsamvinäger, soja, honung och timjan finns hemma. För er som är nya, jag brukar inte påminna om salt & peppar, olivolja samt smör eller olja att steka i eftersom det behövs varje gång.

Efterrätts-/fikatips. Vad sägs om en helt fettfri Citronkaka med lite seg och härlig konsistens? Du behöver: 1 citron, 3 ägg, 1,5 dl råsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 dl kesella, 2,5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Tvätta citronen (behövs ej om den är ekologisk). Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Rör ner vaniljsocker, kesella, citronskal och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda 40 min längst ner i ugnen tills kakan fått fin färg. Stjälp upp kakan sedan den svalnat något. Låt kakan svalna inlindad i en kökshandduk. Kanske är det just detta sista moment som ger den fina ytan och konsistensen?

Enastående föräldrar. I Stockholm har vi ganska länge samarbetat med Ensamma mammor dit vi skänker två matleveranser varje gång vi passerar 100 nya kunder. Nu har vi fått igång ett liknande samarbete med Göteborgsorganisationen Enastående föräldrar och snart också med Malmöorganisationen Makalösa föräldrar. Dessa samarbeten ger också en möjlighet för er att donera leveranser om ni någon gång glömmer att avbeställa t ex på höstlovet eller när ni är bortresta. Medlemmarna i Ensamma mammor tackar så mycket för den mat som ni har skänkt under det gångna året!

Inga kommentarer: