tisdag 21 oktober 2008

Meny vecka 43

A. Nötfärsbiffar med ljummen sallad, tomatsås ris och tomatklyftor (två middagar)
B. Scones-pizza med vitkålssallad
C. Limekyckling med cashewnötter och wokade grönsaker, ris
D. Kräftstjärtspasta med broccoli och sparris

För er som prenumererar: tyck gärna till om recepten! Berätta om ni gör roliga varianter! Dela gärna med er till övriga läsare!

2 kommentarer:

plyschmyran sa...

Bara några små tankar. Jag tycker att recepten var bra (som vanligt), men har några idéer. Skulle det inte gått att byta ut nötfärsen mot älgfärs, eller annat vilt (jag vet att det kan bli lite torrt med älgfärs, men ändå). Man hade ju kunnat ha vilt även till förra veckans Toskanska gryta (jättegod!). Jag gillar inte salladen till nötfärsbiffarna, men det kanske bara är en smaksak. Kycklingen har ju varit förut och den var väldigt god. Kräftpastan var också god, men jag använde lite mer creme fraiche, eftersom jag hade gäster och ville lyxa till det lite. Sconespizzan blev lite torr för oss, men det kanske beror på att vi inte hade så mycket smör hemma (använde knappt 50 gram)? Tycker inte att det blir så gott med en tomatsås som inte kokar länge, så det receptet ändrade jag lite.
Skulle önska att pastan med curry och musslor och aubergine kom tillbaka, den var verkligen fantastiskt god.

Anonym sa...

Den här veckan tyckte vi verkligen att alla recept var toppen. Mina barn 2 och 6 år gamla diggade allt utom limekycklingen. Det kan bero på att jag lät den marinera hela natten och fick lite stark smak av lime. Den ljumma salladen till nötfärsbiffarna ger vi ett extra plus. Supergott!
På pizzan la vi till 150 gr rökt skinka och det blev jättegott. Vi fick också ut 4 stora scones av degen att njuta till kvällsteet.
Tack för en toppenvecka!
Familjen Wik