fredag 31 oktober 2008

Meny vecka 45

A. Lammfärs med aprikoser och färsk mynta
B. Grillad lax med ananassås och rostad potatis, fänkålsvinägrett
C. Potatis- och zucchinisoppa med hummus och pitabröd
D. Kyckling i balsamicogräddsås, morots- och gurkstavar

14 kommentarer:

Alison sa...

Vi hann få och laga lammfärsrätten redan igår kväll. Galet gott! En av era bästa rätter någonsin!

Anonym sa...

Åh, dags att börja med middagen snart kanske.... :)

plyschmyran sa...

Håller med om att lammfärsen var extremt god. Ikväll gjorde vi soppan och den var också god. När jag gör hoummus så har jag alltid i spiskummin (1 tsk) och chilipeppar (1krm), annars blir den lite lam.
Jag reagerade på att ni skickade med pitabröd bakat i HOLLAND! Det måste väl ga att fixa bröd som iaf är bakat i Sverige, allra helst mer lokalt (Stockholm för Stockholmsprenumeranter etc). Inte ok tycker jag.

Malinka sa...

Jag håller med om att lammfärsen var mycket god. Ska erkänna att vi var lite misstänksamma först, eftersom det lät rätt torrt. Men det var det inte.

Kycklingen med balsamicogräddsåsen var också god; fyra vuxna och två barn smaskade i sig nästan allt. Men vi dubblade (minst) kryddorna och vitlöken och kunde nog ha pepprat lite mer.

Malinka sa...

Förresten, det där med hoummusen:

Jag förstår att ni inte kan skicka med tahini eftersom det bara brukar finnas i stora burkar, men varför inte tipsa om att man kan köpa själv?

Hoummus blir det egentligen inte utan sesamfröpasta. Stor skillnad i smak med och utan.

Anonym sa...

Nu har vi lagat lammfärs och lax. Båda rätterna var jättegoda men tillagningstiden på laxen var alldeles för kort i receptet. Istället för 2 min per sida behövdes 5 min per sida på 225 grader.

Kicki sa...

Kul med feedback! Det lär vi oss mycket av. Jag visste inte att pitabröden var holländska, jag var mest bekymrad över att det inte var fullkorn. De kommer nog inte igen. Vi ska leta efter mer närproducerade alternativ. Sen måste jag bara tillägga att hela debatten om närproducerat har blivit lite skev. Det är MYCKET viktigare att skära ner på kött och välja vilt och lamm istället för nöt och fläsk än att leta efter närproducerade varor. Men det skadar ju inte att satsa på både och - så tack för tillrättavisningen!

Kicki sa...

Tack också för idén om tahinin! Jag tycker också att det är gott, men har sett många recept på hummus utan tahini. Det finns bra ekologisk tahini från Kung Markatta. Finns i hälsokostaffärer och välsorterade livsmedelsbutiker.

Alison sa...

Håller med Christina om att laxens tillagningstid var på tok för kort. Vi tycker ofta att ugnstiderna inte stämmer; ibland har vi behövt förlänga med upp till 20 min beroende på rätt, och vi har ändå en väldigt modern ugn. Kör ni med varmluft? Är det många andra som har lämnat liknande kommentarer?

Alison sa...

Kycklingen var också suverän! Och lättlagad! Vilken kanonvecka! :)

Anonym sa...

I min familj var kycklingen en favorit bland både barn och vuxna. Totalt sett en riktigt bra vecka men recept som gärna kan återkomma.

Helen sa...

Har precis ätit lammfärsrätten - vilken höjdare! Fisken var också supergod. Men som någon sade tog det mycket längre tid att grilla fisken än i receptet. Kryddningen i kycklingen var alldeles för tam - andra dagen lade jag till extra av allt och det blev mycket bättre. Men inte i samma klass som fisken och lammfärsen.

Kicki sa...

Hej!
Jag tror att ugnen uppe i min lägenhet är ganska snabb, där har vi provlagat de flesta rätterna. Nu har vi eget provkök sedan 6 veckor tillbaka och här har vi två mindre ugnar som är mycket långsammare. Ni kommer nog att märka av det i recepten framöver. Jag visste inte att det kunde vara SÅ stor skillnad.
Kicki

Anonym sa...

Kycklinggrytan var nog bottennappet hittills. En grå röra som smakade absolut ingenting!
Hoppas det blir roligare framöver.