fredag 10 april 2009

Bästa tiramisu-receptet (enligt Leila)

Gör en underbar tiramisu! Det är enkelt att göra! Det är ett vuxet efterrättstips, inget för barn och helnykterister! (Det funkar också att göra en alkohol- och koffeinfrivariant där man kokar vinet och använder koffeinfritt pulverkaffe, 4 tsk + 2 dl vatten, och det blir också gott!) Gör så här:
Ta fram tre mellanstora bunkar. Skilj äggulor från äggvitor på 4 ägg och lägg gulor och vitor i varsin skål. Vispa äggulorna och 4 msk florsocker poröst, gärna med elvisp. Rör ihop 500 g mascarponeost (2 burkar) med 1 dl marsalavin med en slickepott i den tredje bunken. Vänd ner mascarponeblandningen i äggulesmeten. Vispa vitorna till ett hårt skum (det är viktigt att visparna är rena, annars hårdnar inte vitorna). Vänd försiktigt ner äggvitorna i blandningen. Bred ut hälften av moussen i en form, ca 20*30 cm. Doppa ca 18 tiramisukex (savoiardikex, också kallade ladyfingers) i 2 dl starkt kaffe (vi hällde kaffet i en djup tallrik) och lägg kexen bredvid varandra i formen. Bre resten av moussen över kexen. Ställ in i kylen, och pudra över lite kakao med en tesil före servering!

Inga kommentarer: